Hello all! I have a user on my office network using a Mac Mini running the latest version of Mavericks, lets call them user V. User V has Outlook 2011 installed and has several delegates configured on the account. User V is unable to send as/on behalf of these delegates. Other people in her department can send as the same exact delegates with out issue. The error message that user V receives is:

Error
HTTP error. The server cannot fufill the request.

Details
Mail could not be sent. The message has been moved to your Drafts folder.

Account name: "Delegates name"

Error code: -18500

I have tried rebuilding the account on user V's computer, reinstalling all of MS office and have worked with MS support over several phone calls over the last few weeks to no avail. I have configured user V's account on a different Mac Mini and did not encounter the issue there.

If anyone has any suggestions on where to go next it would be greatly appreciated!

Thanks!

This just started a couple of weeks ago. I'm running Outlook 14.4.1 on Mavericks 10.9.3, but before I updated, the problem occurred. The sub-folders just disappear after Outlook is open for a while. There appears to be no specific time and my RAM situation doesn't seem to be an issue. The folders come back if I quit and relaunch Outlook, but nothing I do makes them want to stick around. 

Rebuilding the database doesn't help; neither does dumping .plists or prefs. Any ideas?

Hi,

I've just upgraded my iMac to Mavericks v: 10.9.3 and iTunes v: 11.2.0 / 11.2.1 in the last few days (May 2014) .... and was hoping that these new updates would restore the option to sync my iPhone to my contacts in Outlook 2011 via USB.

Although my iPhone now successfully syncs with my Apple 'Address Book' & iTunes via USB  .... the 'sync services' in Outlook preferences remains empty as in the following image.

 

I would be mighty grateful for any solutions to this problem ....  and wonder if this problem has been experienced by anyone else.

My version of MS Outlook 2011 for Mac is 14.4.1

Cheers

 

Simon

I have an exchange account set up in Outlook 2011 on a Macintosh running Mavericks. I archived some past mail messages in folders stored in the "on my computer" folder to get them off the exchange server. I had to restore my mail file from  a Time Machine back up and the "on my computer" folders are gone.  (yes, I have them as visible in the preferences)  My question is, where do those physical folders reside? They are clearly not in the mail database for my identity as they would have been restored with everything else.  Stumped?!?!?

I use Xtra.Co.NZ as my internet provider and they use Yahoo mail for their mail service.

Since they upgraded their systems and now use SSL protocol, I am receiving the following error message:

[SYS/TEMP] problem retrieving message

Account name:  "is my user account name"

Error code: -16999

I am on an iMAC 2010 Intel Core i5 running OS 10.9.2 (Mavericks).  My email client is Outlook for Mac 2011 which is current.

The service provided can't tell me what the problem is or fix it, nor can they reproduce it in their lab.

Apple tech support tells me to call Microsoft.

I either can't get through to them or get disconnected.

Can anyone help me resolve this?

Thanks.

Steve S.

New Zealand

I am experiencing a curious mulishness with my Outlook for Mac and would appreciate any useful feedback on what to do about it. I have a MacBook Pro laptop computer, running OS X Mavericks, v. 10.9.2. I bought the Office for Mac 2011 suite and have Outlook for Mac, v. 14.3.9, installed. Since the OS X update to Mavericks in 2013, using Apple's Mail app with Gmail got to be too much trouble, and I started using Outlook for Mac as my e-mail client earlier this year. It does a pretty good job for me, in general, but there's one thing I've noticed lately that bugs me.

I am not sure whether this contact's birthday is a datum that I transferred to Outlook from Apple's Contacts app with a .vcf card or whether I input the date manually in Outlook, but for some reason, I ended up with the wrong day of the right month and year, and every time I try to change it and to save the change, Outlook for Mac won't accept the new date but instead reverts to the incorrect one. I've tried deleting the birthday entirely, and it will let me do so, but then when I try to put in the correct date later, it does the same thing all over again. I keep telling it that the date I want to store is the 10th, but it persists in showing the 1st. I have experienced the same kind of thing with other contacts' birthdays. What's up with that?

Please see the attached images for a description of the rule setup and also my current operating system version: I am running Mavericks OS X 10.9.2. When I have that rule setup and enabled it will automatically save an attachment, file away that email, and then mark the email as read if it meets the criteria. However, after I upgraded to a new computer that also sports the new operating system version of Mavericks, that specific rule has not worked since. It will file away and mark as read the e-mail, but it will not save the attachment to my desktop, which is a frustrating development. I believe this to be a bug with the mac 2011 outlook in Mavericks as it worked before just fine in the Mountain Lion operating system. Please help!

I switched to Mavericks and now Outlook 2011 will not print emails. Literally nothing happens when you choose print in the message or the File menu. Nothing comes up on the screen and there is nothing in the printer tools waiting to be printed.

Outlook 2011 calendar items will print but not from email.

Every other Office 2011 application prints.

I've been through the entire set of MSFT support steps available, e.g. removing the com files, creating a new identity, repairing the database etc.

I've been through Level 5 support from Brother

I tried an Epson Printer - same result.

Has anyone experience this and did you solve it? If so I'd be grateful if you would let me know.

Thanks!

John

I switched to Mavericks and now Outlook 2011 will not print emails. Literally nothing happens when you choose print in the message or the File menu. Nothing comes up on the screen and there is nothing in the printer tools waiting to be printed.

Outlook 2011 calendar items will print but not from email.

Every other Office 2011 application prints.

I've been through the entire set of MSFT support steps available, e.g. removing the com files, creating a new identity, repairing the database etc.

I've been through Level 5 support from Brother

I tried an Epson Printer - same result.

Has anyone experience this and did you solve it? If so I'd be grateful if you would let me know.

Thanks!

John

I upgraded to Mavericks several months ago and just now Outlook is downloading all of my old messages over and over again. (I just installed the latest update to Office so that's not the issue.)

I read the MS post that this isn't an Outlook issue (http://answers.microsoft.com/en-us/mac/forum/macoffice2011-macoutlook/outlook-my-outlook-keeps-on-receiving-old-messages/0555b601-5be3-4ec2-8d33-14cfc9fac1c8), but it REALLY IS since this NEVER EVER happened in the prior 10 years or so I've been using Outlook but is now an on-going issue.

I also have a PC and with OFFICE and lo and behold IT REFUSES TO DOWNLOAD ANY OF MY E-MAILS!!!!

I don't know what happened but is sounds idiotic that this has NEVER HAPPENED previously, but now all of a sudden is a constant pain in the A!

Hi,

My Outlook 2011 for Mac is super slow in syncing emails. I have 2000 items in my inbox and few sub-folders (not part of the Inbox folder) containing 1000 items each. When I send an email it gets sent instantly and when I receive emails that match rules, they get quick as well. It is only un-categorized emails that go to main Inbox are really delayed by 30min and more.

I can see constant messages at the bottom like: "Updating local folder" and "Determining changes"

Let me clarify few things before anyone suggests a fix:

1. It's not a network issue. Other devices on same network work fine.

2. I tried creating and new Identity and reducing number of items in inbox and sub-folders

3. I have late 2013 rMBP with 2.8ghz i7 with 16GB ram and pcie SSD so hardware is not a problem here.

What could be the problem? It's really annoying as I simply cannot use it for work.

Thanks

Dominik

Upgrading a friends' 2011 MacBook Pro 15″ from Snow Leopard to Mavericks broke the Outlook identity.

There seems to be a problem with rebuilding the Main identity using the Microsoft Database Utility. I already tried to manually copy the essential folders of the (old) main identity to a new identity using finder and rebuilt it, so far without success. Every try ends in error [-18000]

The main identity has a size of approximately 10GB

Anybody experienced the same problem?

Situation:
iMac OS X 10.9 (Mavericks)
MS Office + Outlook 365
To install this 365 you need to have Office for Mac 2011 in place.
When we download (from MS site) Office for Mac 2011, it installs 2011 except for Outlook. Here is 2008 installed...
Don't understand why.

We also need to sync calendar and contacts with iCloud. Can anyone advise me here...
I have been using Apple mail but after a "new install" of Mavericks I decided to change to Outlook 2011.  I have patched to 14.3.9 and the program simply doesn't sync IMAP emails correctly.  I have 3 IMAP accounts and if I send an email from any one of those accounts to all the others it can take upwards of 30 minutes or more to sync the emails in the boxes without manual intervention.  If I click on each email account in outlook then it will download them immediately.  If I click on send receive it will download them immediately.  I notice that only the Default email account will "automatically" sync and that is slow and sometimes works, sometimes don't.  Here is what I have tried to remedy

I unchecked the AppNap in the outlook file get info 
I allowed all incoming connections via the OSX firewall
I have rebuilt and replaced identities several times and did a clean install of mavericks and outlook
I have changed the default email account around
I have changed the scheduled sync settings

Any advice is appreciated as I have had no luck searching on this issue